 |
Boldog Névnapot! |
|
Ma 2025. Április 1. Kedd, Hugó napja van.
Sok boldogságot kívánok!
| |
 |
Hírek |
|

2025.01.01.
Sziasztok! Sajnos elérkezett ez a nap is, véget értek az ünnepek, lassan kialszanak a fények, lekerülnek a díszek és visszatérünk a szürke hétköznapokhoz, de remélem mindenkinek úgy telt a karácsony, ahogy elképzelte, és szép pillanatokat éltetek át amire később is emlékezni fogtok. Az oldal most "nyári" pihenőre megy, de szerencsére idén is lesz karácsony és az adventi időszakban újra visszatérek, ha minden jól alakul. :) A visszaszámláló már élesítve, így az év bármelyik napján meglátogatod az oldalt, akkor láthatod, hogy mennyi nap van hátra még karácsonyig. Ezen kívül két szavazás is felkerült, ahol szavazhatsz arra, hogy várod-e már a karácsonyt és ha várod, akkor mikor kezdesz el készülődni. :) Végül szeretném megköszönni, hogy velem tartottatok és azt is, hogy ilyen sokan meglátogattátok az oldalt. Kívánok mindenkinek egy nagyon szuper, sikeres és még boldogabb új évet.
Ha van ötleted az oldallal kapcsolatban, vagy csak érdeklődnél az év során, akkor nyugodtan írj e-mailt a karacsonygportal@gmail.com címre, ami az év minden napján elérhető.
Üdvözlettel:
A szerkesztő
| |
 |
Menü |
|
| |
 |
Képek |
|
| |
 |
Karácsonyi versek |
|
| |
 |
Mesék |
|
| |
 |
Étel-ital |
|
| |
 |
Vásárlás |
|
| |
 |
Karácsonyról |
|
| |
 |
Multimédia |
|
| |
 |
Karácsonyi videók/zenék |
|
| |
 |
Hírlevél |
|
| |
|
|
 |
Kolozsvári töltött káposzta |
|
Kolozsvári töltött káposzta:
|
|
Hozzávalók (kb. 50 db.): 300 g sertésborda (4 vékony szelet karaj) 200 g darált sertéshús 100 g rizs 4 db debreceni 60 g vöröshagyma 8 db savanyú káposztalevél 800 g savanyú káposzta 80 g császárszalonna 20 g liszt 1 db tojás 1 db füstölt köröm 3 dl tejföl 20 g fokhagyma 1 csomó kapor 50 g zsír 150 g füstölt szalonna só, fuszerpaprika, orölt bors, majoránna, orölt kömény, csombor |
|
Elkészítés: A rizst félig megfozzük. A császárszalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, a tojást felverjük, majd ezeket az anyagokat a darált húshoz adjuk. Sóval, orölt borssal és majoránnával fuszerezzük, összekeverjük. A káposztalevelekrol a vastag ereket levágjuk és a tölteléket egyenletesen elosztva, azokat megtöltjük. (A tölteléket a levél egyik oldalára tesszük, két végét felhajtjuk és feltekerjük). A vöröshagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, a savanyú káposztát átmossuk, kicsavarjuk, a füstölt körmöt vagy egyéb füstölt csontot jól megmossuk. A zsírt felolvasztjuk, a szeletekre vágott vöröshagymát benne megfonnyasztjuk, a tuzrol levéve hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, a köménymagot, a fuszerpaprikát. Kevés folyadékot adva hozzá felforraljuk, zsírjára visszapirítjuk, hozzáadjuk az apró káposzta felét, a füstölt csontot, a csombort és a finomra vágott kaprot, ráhelyezzük a töltelékeket, az apró káposzta másik felével betakarjuk, kevés folyadékot hozzáadva fedo alatt puhára fozzük. Amíg a káposzta fo, a bordákat kissé kiveregetjük, sózzuk, lisztbe mártva mindkét oldalát megsütjük. A debrecenit bevagdossuk, a szalonnából négy egyforma szeletet vágva kakastaréjt készítünk (a szalonnát hosszában majdnem boréig bevágjuk, majd erre merolegesen kockázzuk), és serpenyoben kisütjük. A visszamaradó zsírban a debrecenit megsütjük. Ha a káposzta megpuhult, a tölteléket kivesszük, az aprókáposztát tejfeles habarással besurítjük, kiforraljuk. Tálaláskor a tál aljára rakjuk az aprókáposztát, ráhelyezzük a tölteléket, mellétesszük a sült bordát, debrecenit és a kakastaréjt. Tejföllel és finomra vágott kaporral díszítve forrón tálaljuk.
| | |
|
|
|