*¤*Boldog Karácsonyt!*¤*
Boldog Névnapot!
 
Hírek

 

2025.12.07.

Sziasztok!

Ma már advent második vasárnapja van, Bronzvasárnap. Egyre jobban közeledfik a karácsony, remélem már készültök. Az oldalon lezárult egy szavazás,  mert most már egyre valószínűbb idén se lesz fehér karácsony, de lett helyette egy új kérdés, a szavazást a jobb alsó részen találjátok  meg. Valamint felkerült 1-2 szép karácsonyi kép is a galériába.

Kellemes böngészést kívánok!

Ha van ötleted az oldallal kapcsolatban, vagy csak érdeklődnél az év során, akkor nyugodtan  írj e-mailt a karacsonygportal@gmail.com címre, ami az év minden napján elérhető.

Üdvözlettel:
A szerkesztő

 

 
Menü
 
Képek
 
Karácsonyi versek
 
Mesék
 
Étel-ital
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2005-07-09
 
Vásárlás
 
Karácsonyról
 
Multimédia
 
Karácsonyi videók/zenék
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Egy kis zene
 
Levesek

Káposztaleves

1/2 kg sertéshúsból pörköltet főzünk. Amikor már háromnegyed részben puha, hozzákeverünk 3/4 kg savanyú káposztát és 25 dkg karikára vágott füstölt kolbászt, és készre főzzük. Tálaláskor ízlés szerint tejföllel leöntjük.

Borleves

Hozzávalók:

  • 1/2 liter fehérbor,
  • 6 dl víz,
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor,
  • fahéj, citrom és narancshéj reszelve.

Elkészítés: Tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, beletesszük a fűszereket, felöntjük a borral, és a vízzel, majd kis lángon állandóan keverve, hogy a tojások össze ne fussanak, forrásig melegítjük. Ekkor levesszük a tűzről, és néhány percig tovább keverjük a habverővel, míg jó habos nem lesz. Csészékben tálaljuk.

Halászlé

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet ponty
  • 50 dkg keszeg, kárász
  • 50 dkg egyéb hal (harcsa, süllő, busa...)
  • 1-2 pontyfej
  • Haltej, ikra
  • Csont és uszonyok
  • 2 halászlékocka
  • 4 fej hagyma
  • őrölt paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika

A hagymát a fazékban kevés olajon megpároljuk, majd belerakjuk az összes halat, csontot és uszonyt, a pontyszeleteket és az ikrát kivéve, és 2,5 liter vízzel felengedjük. A paradicsomot és a paprikát néhány darabra vágjuk, a halászlékockákkal együtt a fazékba rakjuk és sóval, paprikával ízesítjük. Két óra főzés után az egészet többször átpaszírozzuk, majd az így kapott levet újra felforraljuk. Az előre besózótt halszeleteket, a haltejet és az ikrát belefőzzük, és ha kell, ízlés szerint ízesítjük.   

 
 
Visszaszámlálás

 
Karácsonyfa
 
Egyéb Leírások
 
Ajándék ötletek
 
Dekorációk
 
Karácsonyi linkek
 
 
Történetek
 
Karácsonnyal kapcsolatos
 
Látogatók tanácsai
 
Karácsonyi Filmek
 
 
 
Szavazás
Mi a kedvenc karácsonyi ételed?

Bejgli (mákos/diós)
Töltött káposzta
Halászlé
Mézeskalács
Pulyka
Más (üzenőfalon írd meg!)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Mi a kedvenc karácsonyi szokásod?

Ajándékbontás a családdal 🎁
Karácsonyfa díszítés 🎄
Karácsonyi vacsora közös asztalnál 🍽️
Karácsonyi filmek nézése a családdal 📺
Karácsonyi dalok éneklése vagy hallgatása 🎶
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?

Nagyon tetszik
Elmegy, de lehetne jobb is
Most voltam itt utoljára
Nem tetszik
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$