Forraltbor
Hozzávalók:
- 1 liter bor
- 2 citrom leve
- 10 dkg porcukor
- 10 szem szegfűszeg
- fahéj
A bort és az ízlés szerint hozzáadott többi összetevőt forráspontig hevítjük, de nem forraljuk, mert az árt a bor aromájának.
Gyümölcsös forralt bor
Hozzávalók:
- 2 liter vörösbor
- 15 szem szegfűszeg
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg darabolt, aszalt alma
- 1 alma
- 1 citrom
- 10 dkg cukor
- fahéj
Valamennyi hozzávalót egy fazékba öntjük, fahéjjal, cukorral, ízesítjük és felforraljuk. Negyedórát állni hagyjuk, majd poharakba merve kínáljuk.
Puszta koktél
Hozzávalók:
- 0,5 dl tokaji szamorodni
- 0,3 dl barackpálinka
- 0,2 dl likőr
A hozzávalókat összekeverjük, pohárba töltjük, és koktélcseresznyével díszítjük.
Ünnepi puncs
Hozzávalók:
- Fekete tea
- 5 evőkanál méz
- 0,5 dl gyömbérszirup
- 3 dl rum
A teát 1 liter vízzel leforrázzuk. Egy külön edényben a rumot, a mézet és a gyömbérszirupot felforrósítjuk, majd az egészet a teához öntjük. Citrom vagy narancskarikával díszített pohárban kínáljuk.
Tejpuncs
Hozzávalók:
- 3 cl rum
- 3 cl brandy
- 2 kávéskanál porcukor
- Tej
A tejet felmelegítjük, beleöntjük a rumot, a brandyt és porcukorral ízesítjük.
Grog
Hozzávalók:
- 5 cl rum
- 2 cl bor
- 3 cl citromlé
- 3 kiskanál porcukor
Összekeverjük a hozzávalókat és forráspontig melegítjük. |