 |
Boldog Névnapot! |
|
| |
 |
Hírek |
|

2025.01.01.
Sziasztok! Sajnos elérkezett ez a nap is, véget értek az ünnepek, lassan kialszanak a fények, lekerülnek a díszek és visszatérünk a szürke hétköznapokhoz, de remélem mindenkinek úgy telt a karácsony, ahogy elképzelte, és szép pillanatokat éltetek át amire később is emlékezni fogtok. Az oldal most "nyári" pihenőre megy, de szerencsére idén is lesz karácsony és az adventi időszakban újra visszatérek, ha minden jól alakul. :) A visszaszámláló már élesítve, így az év bármelyik napján meglátogatod az oldalt, akkor láthatod, hogy mennyi nap van hátra még karácsonyig. Ezen kívül két szavazás is felkerült, ahol szavazhatsz arra, hogy várod-e már a karácsonyt és ha várod, akkor mikor kezdesz el készülődni. :) Végül szeretném megköszönni, hogy velem tartottatok és azt is, hogy ilyen sokan meglátogattátok az oldalt. Kívánok mindenkinek egy nagyon szuper, sikeres és még boldogabb új évet.
Ha van ötleted az oldallal kapcsolatban, vagy csak érdeklődnél az év során, akkor nyugodtan írj e-mailt a karacsonygportal@gmail.com címre, ami az év minden napján elérhető.
Üdvözlettel:
A szerkesztő
| |
 |
Menü |
|
| |
 |
Képek |
|
| |
 |
Karácsonyi versek |
|
| |
 |
Mesék |
|
| |
 |
Étel-ital |
|
| |
 |
Vásárlás |
|
| |
 |
Karácsonyról |
|
| |
 |
Multimédia |
|
| |
 |
Karácsonyi videók/zenék |
|
| |
 |
Hírlevél |
|
| |
 |
Egy kis zene |
|
| |
|
|
 |
Fatörzs |
|
Fatörzs
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás,
- 15 dkg liszt,
- 15 dkg cukor,
- 5 dkg étkezési keményítő,
- 3 dkg kakaópor
- 5 dkg vaj
A krémhez:
- 2,5 dl tejszín,
- 30 dkg csokoládé,
- 10 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg kandírozott narancs
A díszítéshez:
- Csokireszelék,
- gesztenyemassza,
A tojások sárgáit habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt, a kakaót. A tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük és az olvasztott vajjal együtt a tésztához keverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, elterítjük benne a tésztát majd 170 fokra előmelegített sütőben, 6-8 percig sütjük. Ha megsült, konyharuhára fektetjük, leszedjük róla a sütőpapírt és nedves ruhával letakarjuk, amíg ki nem hűl.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejszínt. Az így kapott krém felét a tésztára kenjük, megszórjuk zúzott, cukrozott gesztenyével és kandírozott naranccsal. Nem túl szorosan feltekerjük a tésztát, a két végét egyenesre vágjuk és a tekercs tetejére tesszük. A maradék krémmel az egészet bekenjük, és cukrozott gesztenyével, csokireszelékkel díszítjük. | |
|
|
|