Fatörzs
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás,
- 15 dkg liszt,
- 15 dkg cukor,
- 5 dkg étkezési keményítő,
- 3 dkg kakaópor
- 5 dkg vaj
A krémhez:
- 2,5 dl tejszín,
- 30 dkg csokoládé,
- 10 dkg gesztenyepüré
- 10 dkg kandírozott narancs
A díszítéshez:
- Csokireszelék,
- gesztenyemassza,
A tojások sárgáit habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt, a kakaót. A tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük és az olvasztott vajjal együtt a tésztához keverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, elterítjük benne a tésztát majd 170 fokra előmelegített sütőben, 6-8 percig sütjük. Ha megsült, konyharuhára fektetjük, leszedjük róla a sütőpapírt és nedves ruhával letakarjuk, amíg ki nem hűl.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejszínt. Az így kapott krém felét a tésztára kenjük, megszórjuk zúzott, cukrozott gesztenyével és kandírozott naranccsal. Nem túl szorosan feltekerjük a tésztát, a két végét egyenesre vágjuk és a tekercs tetejére tesszük. A maradék krémmel az egészet bekenjük, és cukrozott gesztenyével, csokireszelékkel díszítjük. |