Kalácskoszorú
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 15 dkg rétesliszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 20 dkg finomliszt
|
- 2 dkg élesztő
- 8 dkg mazsola
- 1 tojás
- őrölt fahéj
- reszelt narancshéj
- só
|
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a maradék tejet, a rétes- és finomlisztet, a reszelt narancshéjat, a fahéjat és a cukrot. Az olvasztott vajjal és a mazsolával bedagasztjuk, konyharuhával letakart edényben megkelesztjük. Három egyenlő részre osztjuk és mindegyikből hurka alakot sodrunk. Koszorút fonunk belőlük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.
Háromszor egymás után, félórás szünetekkel a tojássárgájával bekenjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. A sütőből kivéve, vizes ecsettel megkenegetjük és négy gyertyával díszítve tálaljuk. |