Libasült
Egy 12 literes lábasban, 3/4 liter vízben forrásig melegítjük a libahúst és a kockára vágott zsiradékot. Beleteszünk 1 evőkanál sót, 1 gerezd fokhagymát és most már lassú tűzön majdnem puhára pároljuk. Ekkor kb. 1 dl tejet öntünk hozzá. Ezután újra erős tűzön pirulásig sütjük. Zsírját leöntve, főtt burgonyával tálaljuk. A májat külön, zsiradékban, kevés vízzel, só hozzáadása nélkül, puhára sütjük.
Sült kacsa
Hozzávalók:
- 2 db kacsa,
- 2 db borízű alma,
- 2 narancs
|
- 2-3 evőkanál olaj,
- majoránna,
- egész bors, só.
|
Elkészítés: A hízott kacsát beirdaljuk, belső részeit jól megmajorannázzuk, almát narancsot teszünk bele és saját zsírjában megsütjük. Sütés közben néha megkenegetjük az alatta lévő zsírral. Köretként pezsgős lila káposztát, hagymás tört krumplit ajánlunk. |