*¤*Boldog Karácsonyt!*¤*
Boldog Névnapot!
 
Hírek

 

2025.01.01.

Sziasztok! Sajnos elérkezett ez a nap is, véget értek az ünnepek, lassan kialszanak a fények, lekerülnek a díszek és visszatérünk a szürke hétköznapokhoz, de remélem mindenkinek úgy telt a karácsony, ahogy elképzelte, és szép pillanatokat éltetek át amire később is emlékezni fogtok. Az oldal most "nyári" pihenőre megy, de szerencsére idén is lesz karácsony és az adventi időszakban újra visszatérek, ha minden jól alakul. :) A visszaszámláló már élesítve, így az év bármelyik napján meglátogatod az oldalt, akkor láthatod, hogy mennyi nap van  hátra még karácsonyig. Ezen kívül két szavazás is felkerült, ahol szavazhatsz arra, hogy várod-e már a karácsonyt és ha várod, akkor mikor kezdesz el készülődni. :) Végül szeretném megköszönni, hogy velem tartottatok és azt is, hogy ilyen sokan meglátogattátok az oldalt. Kívánok mindenkinek egy nagyon szuper, sikeres és még boldogabb új évet.

Ha van ötleted az oldallal kapcsolatban, vagy csak érdeklődnél az év során, akkor nyugodtan  írj e-mailt a karacsonygportal@gmail.com címre, ami az év minden napján elérhető.

Üdvözlettel:
A szerkesztő

 

 
Menü
 
Képek
 
Karácsonyi versek
 
Mesék
 
Étel-ital
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Számláló
Indulás: 2005-07-09
 
Vásárlás
 
Karácsonyról
 
Multimédia
 
Karácsonyi videók/zenék
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Egy kis zene
 
Mákos guba:

Hozzávalók (kb. 50 db.):
A kovászhoz:
2 dkg éleszto,
8 dkg liszt,
1 dl tej,

A tésztához:
40 dkg liszt,
5 dkg porcukor,
csipetnyi só,
kevés tej,
10 dkg vaj

A tetejére:
10 dkg darált mák,
5-6 evokanál méz

 

Elkészítés:
A langyos tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztot és a lisztet, majd letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem. Ezután összedolgozom a liszttel, a cukorral, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy kenyértészta keménységu legyen. Jól kidolgozom, majd tetejét liszttel meghintem, ruhával letakarom és duplájára kelesztem. A megkelt tésztából hosszú, kétujjnyi vastag rudakat formálok, és a vaj felével kikent tepsire fektetem. Félórányi pihentetés után az elomelegített, forró sütoben pirosra sütöm. A megsült rudakat szétválasztom, két-három centis darabokra vágom, és egy nagy tésztaszurobe teszem. Forrásban lévo sós vízzel leöntöm a tésztát, majd a lecsöpögtetett gubát sorban egymás mellé teszem a maradék vajjal kikent tuzálló tálba. Soronként megszórom a darált mákkal és kevés mézzel lelocsolom. Elomelegített, forró sütoben 15-20 percig sütöm. Ezt a tésztát nagyobb mennyiségben is meg lehet sütni, mert ha jól kiszárad, akár 3 hónapra is elteheto, mint a morzsának való zsemle-kifli. Ha nagyon száraz, akkor felhasználás elott forró tejjel öntsék le, de ne szurjék le. Darált dióval elkevert cukorral ugyanolyan finom, mint mákkal.

 
Visszaszámlálás

 
Karácsonyfa
 
Egyéb Leírások
 
Ajándék ötletek
 
Dekorációk
 
Karácsonyi linkek
 
 
Történetek
 
Karácsonnyal kapcsolatos
 
Látogatók tanácsai
 
Karácsonyi Filmek
 
 
 
Szavazás
Várod már a karácsonyt?

Igen, nagyon.
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Mikor kezdesz el készülni karácsonyra?

Már januárban elkezdem tervezni a következő karácsonyt, mert imádom!
Szeptember végén, amikor megjelennek a Mikulás csokik a boltokban.
Advent első vasárnapján kezdek készülődni, az olyan szimbolikus.
Nem nagyon készülődöm, csak hagyom, hogy megtörténjen.
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?

Nagyon tetszik
Elmegy, de lehetne jobb is
Most voltam itt utoljára
Nem tetszik
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-