Plumpuding
Hozzávalók:
- 1/2 kg kenyér
- 2 dl tej
- 10 dkg cukor
- 4 tojás
- 15 dkg mazsola
- liszt
- 5 dkg kandírozott citromhéj
|
- 10 dkg füge
- 15 dkg vaj
- 1/2 dl konyak
- szerecsendió
- só
- fahéj
- őrölt szegfűszeg
|
Elkészítés:
Forraljuk föl a tejet és morzsoljuk bele a kenyér belsejét. Ha kihült adjuk hozzá a cukrot, a lisztbe forgatott mazsolát, a fügét, a kandírozott citromhéjat és a felvert tojássárgákat. A vajat, a konyakot, egy kevés szerecsendiót, sót, szegfűszeget összekeverjük és hozzáadjuk a morzsás masszához. A tojások fehérjét könnyű habbá verjük, óvatosan belekeverjük a masszába, majd kivajazott sütőformába öntjük. A sütőformákat lefedjük és 5-6 órán át vízgőz fölött főzzük. A kész pudingot 15 percre félrerakjuk majd a formákból kiborítva, díszítve tálaljuk. |